HVAD VI OPLEVEDE I KINA

DEN FORBUDTE BY
Info
Det kæmpestore, gamle kejserkompleks fra 1400-tallet rejser sig med 10 meter høje, røde mure i centrum af Beijing. Omgivet af en voldgrav er Den Forbudte By med et areal på 720.000 m2 en by i byen Beijing, hvor i alt 24 kejsere fra Ming og Qing dynastierne boede omgivet af konkubiner og tjenestefolk. Navnet, Den Forbudte By, kommer af, at almindelige folk ikke havde adgang til Kejserpaladset og byen – kun kejseren, hans embedsmænd, tjenere, vagter og adelige med tilladelse havde adgang. Den Forbudte By består af ca. 800 bygninger og efter sigende 9999 rum. Ifølge kinesisk fortælling siges det endda, at paladset har 9.999 og et halvt rum. Fordi Himlen står som den øverste guddom og har 10.000 rum, og kejseren, som har titel af Himlens søn, må således ikke overgå Himlen, og han må derfor nøjes med de 9.999 og et halvt rum.
Vores egen oplevelse
Efter fire lange timer i en røgfyldt bus, ankommer vi til pladsen foran Den Forbudte By. Lyset, lyden og lugten rammer os, som en hammer, når vi træder ud af bussen. Foran os åbner der sig en kæmpe plads, fyldt til bristepunktet med kaglende kinesere, der ivrigt bliver vist rundt af forskellige turguides. Vi træder ind gennem de storslåede indgangsporte og skal til at gå på opdagelse i det store og pragtfulde gamle kejserpalads, hvor vi bag den respektindgydende røde mur kommer til det gamle Kinas pragt. De fantastiske rødgyldne kæmpepaladser, virker helt syrealistiske på os, der kommer fra lille Danmark. Bygningerne er alle lavet i traditionel kinesisk stil, udsmykket til bristepunktet med ekstravagante malerier og skulpturer. Samtidig med at vi går rundt, myldrer kineserne forbi os, og vi bliver hele tiden bedt om at få taget billeder. Stedet er noget af det mest storslåede, fantastiske og ekstreme jeg nogensinde har set. Som alt andet i Kina handler det om at være større og bedre end alle andre (og det er virkelig storslået!).

TIANJIN
Info
Tianjin er en af de fire uafhængige kommuner i Folkerepublikken Kina. Byens byområde er det tredjestørste i Kina, og dækker et område på over 11 km2 og er placeret i den nordøstlige del af Kina. Tianjin har et befolkningstal på over 15 millioner indbyggere, hvilket gør det til den 6. mest beboede by i Kina.
​
Vores egen oplevelse
Som billederne tydeligt illustrerer, er Tianjin en by hvor det gælder om at vokse sig større og højere. Alt byggeri i byen skal være større eller ens, som den bygning ved siden af. Det får danske turister som os, som kommer fra udkantsdanmark, til at føle sig ekstrem små, men meget fascineret over det kæmpe arbejde der er brugt i byen. ​
Som dansk turist i byen, er det virkelig sjovt at opleve hvor begejstret kineserne er, når en gruppe danskere kommer gående ned ad gaden. De kommer hen til en for at få tage billeder, og spørger om man har lyst til at røre dem (den er god nok). Deres ansigter lyste helt op hvis vi talte til dem, men samtidig var de meget generte overfor os. Du får altså virkelig følelsen af at være en berømthed.

DEN KINESISKE MUR
Info
Den kinesiske mur slanger sig gennem det nordlige Kina og slanger sig gennem den kinesiske historie. Den består af flere mure, hvor kun den nyeste del fra 1500-tallet står tilbage i dag. Selv om muren er blevet bygget over flere omgange, har det altid været med det samme overordnede formål: At beskytte Kinas nordlige grænse mod mongolske nomader. Syd for muren er der mange steder agerjord og marker, som nomaderne fra stepperne nordpå var interesserede i. Der findes ikke nogen skriftlige om, præcis hvordan den kinesiske mur er blevet bygget. Alene under Kinas første hersker Qin Shi Huang skulle millioner af arbejdere være blevet tvunget til at bygge muren, og 400.000 mand skulle være døde under det hårde slid
Vores egen oplevelse
Efter en lang og farlig køretur med flere overhalinger der burde have sendt os alle i døden, kom vi alligevel frem til Den Kinesiske Mur.
Hvor er det vildt, at man for flere hundrede år siden har kunne skabe sådan et vidunder som Den Kinesiske Mur. Det var helt fantastisk at vi fik muligheden for gå/ løbe på Muren.
Udover 8 modige mænd og deres lærer Sune, valgte de andre elever og lærer fra klassen, at stoppe ved stopskiltet på Den Kinesiske Mur. Dem som ikke stoppede ved stopskiltet, kom ud på en tur som de sent ville glemme. De kørte rent "offroad" i de kinesiske højder, og endte med at have løbet mere end 14km. på Den kinesiske Mur, hvilket svarer til mere end 260 etager.

BEIJING
Info
Beijing er Kinas politiske og kulturelle hovedstad og var centrum for afholdelse af de Olympiske Lege i august 2008. Med omkring 12 mio. indbyggere er det Kinas næststørste by, kun overgået af Shanghai.
Som andre kinesiske storbyer er luftforurening et enormt problem. På en normal dag, er forureningsniveauet fem gange højere end verdenssundhedsorganisationen WHO's grænseværdier, på trods af, at der de seneste år er brugt 17 mia. dollars på at mindske luftforureningen.
Det er specielt gamle, ineffektive kulkraftværker, der er årsag til forureningen, men også biltrafikken bidrager voldsomt. Hver eneste dag kommer der 1.000 nye biler på gaden i hovedstaden.
​
​
​
Vores egen oplevelse
For rigtig at kunne opleve byen, skulle vi have haft mere tid i byen, men at køre igennem dele af byen var en vild oplevelse. Ens syn blev mødt af flere fantastiske bygningværker efter hinanden, men ens for det alle er, at de er sindssyge høje, så det nærmest føles som om at de dækker himlen. I bund og grund virker Beijing som en virkelig fed by, som helt sikkert er værd at besøge.
​
​

PEARL MARKET I BEIJING
Vores egen oplevelse
Noget vi fik oplevet i Kina, var det store Pearl Market. Her fik du virkelige mulighed for at købe alt muligt mellem himmel og jord, og det hele var selvfølgelig ægte......eller noget. For når du går rundt inde i markedet bliver du stoppet af den ene sælger efter den anden, hvor alle fortæller hvor ægte deres varer er men i virkeligheden er det hele fake, dog i ganske udemærket kvalitet. Det handler om at du skal være en kniv skarp forhandler, som kan holde tungen lige i munden i overfor forhandlerne. Kan du det, har du f.eks. skaffet dig en jakke til 150kr. hvor startprisen lød på 3.500kr. Så du kan få dem rigtig langt ned i pris. Det er helt klart noget der skal opleves hvis du tager turen til Beijing.